Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Alkreflex 2-L-II | Isolatiematerialen

6 Views
isolatiemateriaal Alkreflex
isolatiemateriaal Alkreflex

Bestaat uit twee lagen aluminiumfolie waartussen twee lagen polyethyleen-luchtkussenfolie zijn aangebracht. De totale dikte bedraagt 8 mm. Het is bedoeld als spouwisolatie van spouwmuren. Alkreflex is ontwikkeld vanuit het stralingsprincipe: het weerkaatst de warmte van binnen ook naar binnen terug; het weerkaatst de kou van buiten naar buiten terug. Het materiaal wordt geheel vrij in de spouw opgehangen, waarbij aan weerszijden een luchtspouw van 2 cm moet worden gehandhaafd. De spouwzijde van het binnenblad dient met specie te worden vertind. Over de spouwankers worden kunststoffen klemschijven geschoven die de folie aan weerszijden vastklemmen.
Alkreflex vertoont uiterlijk veel overeenkomst met het eveneens uit aluminiumfolie bestaande Handisol. Dit laatste isolatieproduct is echter ongeschikt voor spouwisolatie.
Sinds kort wordt steeds vaker gehoord dat Alkreflex, toegepast in vochtige spouwen, een deel van zijn isolatie vermogen verliest. Dit zou een reden kunnen zijn om het niet toe te passen wanneer men niet zeker is van een constant-droge spouw.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *