Badkamer ideeën – Meer comfort in de badkamer

342 Views
Badkamer ideeën
Badkamer ideeën

Zij zijn werkelijk te benijden, de pittige jonge meisjes en de sportieve jonge mannen, die in mooi geïllustreerde prospectussen, vrolijk plonzen in een dubbele badkuip en met een frisse lach reclame maken voor meer vreugde in het baden thuis.

Maar: De droom van een chic “woon-bad” met alles wat er bij hoort eindigt meestal onder een koude douche — geïnstalleerd door de aannemers en architecten die dat wat men vroeger badkamer noemde, tot een “natte hoek” teruggebracht hebben. Wat plezier in het baden zou moeten zijn, kan in een dergelijk minibad, in de regel, niet meer zijn dan een plicht. Een badkamer, die niet alleen dienst voor het reinigen van het lichaam, maar ook een plaats moet zijn om te ontspannen en te genieten is op de 4 m2 van het standaard-badkameroppervlak niet te installeren. Hierbij zou het werkelijk de moeite lonen te kiezen voor het royale — de foto geeft er een idee van, wat mogelijk zou kunnen zijn. Want, baden en alles wat erbij hoort is niet slechts een zaak van hygiëne, maar ook van goede gezondheid en genieten. Nergens heeft een vleugje luxe en elegantie een zo direct effect als hier, waar de mens zich zonder meer wijdt aan het genot van zijn eigen lichaam en een gepaste omgeving als stimulerend ervaart. Voor vrijwel geen enkele andere bezigheid doet hij zoveel moeite als voor de dagelijkse zorg voor het lichaam.

Daarom moet er in elke badkamer, waarin de ruimte dit toestaat, een gezellig hoekje zijn, waarin men zich in alle rust kan verzorgen en ontspannen.

De sfeer is echt gezellig. Muren, plafond en vloerbedekking zijn in warm bruin gehouden. Een verrijdbare tafel levert veel opbergruimte voor allerlei hulpmiddelen voor de schoonheidsverzorging.

De washoek (niet op de foto) bestaat uit een vaste wastafel met een grote spiegel erboven. Links en rechts naast de spiegel zijn er deels open regalen, deels afsluitbare kastjes voor toiletbenodigdheden en handdoeken. De sanitaire voorzieningen, WC (met automatische ontluchter) en bidet, zijn aan de muur opgehangen; men kan ongehinderd daaronder stofzuigen. Toegegeven — de afgebeelde “superbadkamer” is naar verhouding vrij ruim. Maar ook in een kleinere standaardbadkamer kan men voor meer comfort zorgen — ten eerste door wat meer kleur, gezelliger gordijnen, een vaste vloerbedekking. Maar ook door een betere aanpassing van de badinrichting aan de persoonlijke gewoontes. Wie kent niet het in de rij staan in de vroege morgen voor een badkamer in grotere gezinnen? Als men afziet van de badkuip en daarvoor behalve een douche (met een gesloten vouwgordijn) een dubbele wastafel installeert, heeft men al veel “steeds terugkerende problemen” overwonnen. Misschien is er echter ook in huis een niet te kleine WC, waarin men een extra douche (b.v. voor de kinderen) zou kunnen installeren.

Bovendien kan men heel veel doen om ongebruikte hoekjes te veranderen in opbergruimtes. Uiteindelijk zou men alles, wat in de badkamer gebruikt wordt, binnen handbereik moeten hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text