Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Bedbodem en matras behoren bij elkaar

7 Views
Bedbodem en matras
Bedbodem en matras

Aan een doorhangende matras en prikkende gesprongen veren kan men even goed wennen als aan rugpijn. Het is echter niet aangenaam of gezond om zo te liggen. Zo kunt u niet rusten of slapen. Een derde van zijn leven brengt een mens in bed door. Waarom maken veel mensen het zich in dit derde deel zo ongemakkelijk?

Als het bed te kort is, kunt u zich niet vrij bewegen. Men verkrampt in een te kort en te klein bed. Als de matras doorhangt kan men slechts op zijn rug blijven liggen – en ligt men, zo mogelijk, maar wat te mopperen. Bovendien kan men er bloedstuwingen en door de gespannen houding verrekte spieren door krijgen. Als de matras te oud is, heeft het niet slechts zijn elasticiteit verloren, maar gaat ook wat muf ruiken. Gedurende een slaap van acht uren geeft ons lichaam door de huid een halve liter vocht af, die door de dekens, de kleding en de matras opgezogen worden. Matrassen houden het bij een regelmatige reiniging (alle twee jaren!) niet langer dan tien tot vijftien jaren uit.
Als u bovendien nog op een steenhard kussen onder een dikke, hobbelige, oude verendeken slaapt, dan wordt het tijd eens aan wat anders te wennen. Doet u dat in alle rust, terwijl van uw ontspanning en uw gezondheid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *