Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Bedbodem-modellen

7 Views
Bedbodem-modellen
Bedbodem-modellen

Het betere bed begint bij de bedbodem. Want als u een prima matras op een versleten spiraalmatras legt, heeft u het geld voor de matras tevergeefs uitgegeven. In tegenstelling daarmee is een goedkope matras van schuimrubber nog altijd acceptabel, als deze wordt gecombineerd met een “puntelastische” bodem.

Dit is puntelasticiteit: Door de druk van het gewicht van het lichaam mag de bedbodem, evenals de matras, slechts wijken onder het drukpunt (belaste punt) en niet over de gehele breedte.

Bedbodems, springveerraam, matras-rooster, spiraalnet, geveerd houten raam, lattenrooster, rolrooster — er bestaan verschillende namen voor de „onderbouw van een matras”, die in het eigenlijke bed ligt of zit vastgeschroefd. Men onderscheidt in feite, twee systemen:

  • — De spiraalveerbodem bestaat uit een net van zeer elastische stalen spiralen, die met stalen veren zijn opgehangen aan een raam. Er zijn tegenwoordig ook eenvoudige netbedbodems met een inrichting om ze later bij te spannen.
  • — De lattenroosterbodem is samengesteld uit verende latten, die verbonden zijn door rubberbanden en in rubberdragers zijn opgehangen. Lattenroosterbodems reageren op elke druk in de lengte en in de dwarsrichting. Zij veren zonder geluid te maken. Spiraalveerbodems daarentegen kan men dikwijls een beetje horen piepen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *