Grindvloer is combinatie van tapijt en steen

14 Views
Grindvloeren
Grindvloer

De grootte van de korrel varieert van 2 tot 8 millimeter. In sommige ruimtes kan gekozen worden voor een grovere korrel; bijvoorbeeld in de badkamer zorgt dit voor een stroeve, veilige vloer. De hardheid van de vloer wordt bepaald door de compactheid van de korrels. Andere namen voor grindvloer zijn: siergrind of grindtapijt.

Gemak van steen, uitstraling van tapijt

Hen grindvloer wordt wel gezien als combinatie van tapijt en steen: de uitstraling en comfort van tapijt, en het gemak van een stenen vloer. De vloer voelt door zijn korrelstructuur niet koud, maar comfortabel aan. Dat het om een sterke vloer gaat, blijkt wel uit het feit dat grind ook toegepast wordt in winkels, showrooms en kantoren.

Simpel in onderhoud

De open pori?n van de grindvloer houden het vuil vast. Het stof wappert niet weg (aan te bevelen voor carapati?nten) en is eenvoudig met de stofzuiger te verwijderen. Vlekken zijn eenvoudig met een borstel en vochtige doek af te nemen. Voor een grote schoonmaakbeurt is er een speciale waterstofzuiger in de handel (ook te huur) die, afhankelijk van de kleur, maar ??n of twee keer per jaar gebruikt hoeft te worden. Wel moet gebruik gemaakt worden van een speciaal reinigingsmiddel.

Kleuren en vormen

Een grindvloer kan in oneindig veel kleuren geleverd worden. De kleine steentjes worden naturel gebruikt of geverfd in alle mogelijke kleuren en die verschillende kleuren kunnen weer door elkaar gemengd worden en samen verrassende effecten geven. Zo kun je de kleuren uit het interieur in de vloer terug laten komen. Speciale effecten kunnen bereikt worden door het grind in patronen te leggen: lijnen, cirkels of zelfs complete stripfiguren in de kinderkamer zijn mogelijk. Zo is het ook mogelijk verschillende ruimtes door middel van doorlopende lijnen met elkaar te verbinden. Ook hier geldt weer dat zeer creatieve idee?n uitgevoerd kunnen worden.

Grindvloeren leggen is vakmanschap

grindvloer zelf leggen
grindvloer zelf leggen

Het aanbrengen van een grindvloer is werk voor de vakman. Op een betonnen of cement-gebonden dekvloer kan de grindvloer direct worden aangebracht. Dit geldt ook voor de tegelvloer. Hier moeten wel losliggende tegels en voegen verwijderd worden. Voor het aanbrengen van de grindvloer is een primerlaag nodig. Hen houten vloer moet eerst voorzien worden van watervast multiplex om de beweging uit de vloer te halen. De platen worden op een speciale manier in de planken geschroefd. Op de voorbereide ondervloer wordt het grind, in de juiste verhouding gemengd met epoxyhars en verharder, handmatig over de grond aangesmeerd tot een egale, naadloze vloer. De vloer is na 24 uur beloopbaar, maar kan beter twee dagen ontzien worden. Om geluid meer te dempen en de vloer ook te kunnen gebruiken in etagewoningen kan een speciale akoestische tussenlaag aangebracht worden. Hoewel vloerverwarming niet per se nodig is, kan deze wel onder grind toegepast worden. Afhankelijk van de ondervloer zijn hiervoor aparte voorzieningen nodig. Dit is zeker een zaak die goed door de vakman bekeken moet worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text