HULPVERVEN VOOR METAAL

740 Views
Hulpverf voor metaal
Hulpverf voor metaal

• Roest werende verf. Er zijn verschillende soorten.

– Loodmenieverf is een prima staal-beschermingsverf, maar helaas milieuonvriendelijk en giftig – liever niet gebruiken. Deze verf wordt op termijn verboden. Er zijn goede alternatieven die de mens en het milieu ontzien.

– Zinkchromaatverf is een roestwerende verf die ook onvriendelijk is, vanwege de chroomverbinding: slecht voor het milieu en kankerverwekkend.

– Roestomzetters dienen roest langs chemische weg om te zetten en te stabiliseren in een roestwerende laag of een goed schilderbare neutrale laag.

– Grondverven (primers) op basis van ijzeroxyde of zinkstof. IJzermenieverf is roodbruin, verven met zink (’zink-compound’) zijn grijsachtig. In een test van dc Consumentenbond zijn platen met beide beschermende middelen buiten opgesteld. Het bleek dat ijzermenieverf het beste kan worden afgelakt, maar dat bij afgelakte zink-verf blaren kunnen ontstaan. Als u met zinkverf wilt schilderen en deze aflakken, gebruik dan het verfsysteem van één fabrikant.

– Loodijzermenieverf is een mengsel van loodmenieverf en ijzermenieverf.

– Tweepotsystemen bestaan uit een grondlak en bijbehorende aflak. De Duitse consumentenorganisatie heeft er twee getest. Ze deden het beter dan alle overige produkten.

Breng van corrosiewerende verven in elk geval het aantal lagen aan dat de fabrikant aanbeveelt.

Sommige zinkverven zijn op basis van chloorrubber. Als drie of vier lagen zijn aangebracht, hoeft u niet af te schilderen. Voor het bijwerken en overschilderen van chloorruberverf nog het volgende: het oppervlak van de oude verflaag lost op in het verdunningsmiddel van de nieuwe laag.
Dat geeft een heel goede hechting, maar maakt het schilderen lastig. Zet de nieuwe laag vrij dik op, verdeel snel en strijk niet na.

• Hechtingbevorderende verf. Non-ferrometalen (zoals koper, messing, brons, zink en aluminium) hebben een hard, gesloten oppervlak. Om de hechting te bevorderen wordt gebruik gemaakt van een (2-componenten) washprimer of speciale voor het betrokken non-ferrometaal ontwikkelde grondverf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text