Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Keuken ontwerpen en samenstellen

7 Views
Keuken ontwerpen en samenstellen
Keuken ontwerpen en samenstellen

Al u allerlei praktische zaken in theorie bent nagegaan, voelt u zich wellicht zeker genoeg om zelf uw nieuwe keuken te ontwerpen en in te richten. Of misschien hebt u juist meer dan ooit behoefte aan de vakkennis van een architect of specialist. Veel keukenspecialisten leveren hun ontwerp gratis, al zullen ze wel een bedrag in rekening brengen als u hun ontwerp gebruikt, maar de keuken elders koopt.
Het is nuttig om zoveel mogelijk showrooms te bezoeken. Neem tips en ideeën goed in u op en leg een map aan met ontwerpen, materialen en kleuren die u aanspreken. Knip ook foto’s en plaatjes uit folders en tijdschriften; hiermee kunt u een blauwdruk van uw ideale keuken samenstellen.

Bestel nooit een keuken uit een folder zonder eerst naar de showroom te gaan om de kwaliteit en afwerking van de onderdelen te controleren. Als u niet overtuigd bent van de kwaliteit van een bedrijf en niemand kent die het persoonlijk kan aanbevelen, sta er dan op een kijkje bij andere klanten in uw omgeving te nemen. Plaatselijke bedrijfjes hebben vaak genoeg verantwoordelijkheidsgevoel om hun goede naam hoog te willen houden; toch loont het de moeite na te gaan hoe het met hun service en garantie zit. Wees ook niet te snel met het betalen van de rekeningen. Betaal het volledige bedrag pas als de hele keuken naar tevredenheid is geïnstalleerd. Het is ook verstandig om na te gaan of uw voorschot wordt gedekt door een verzekering; u moet er zeker van kunnen zijn dat u uw geld terugkrijgt als het bedrijf vóór de levering van uw keuken failliet gaat.

Als u de keuken zelf installeert, moet u op het voor u geschikte moment over elektriciens en loodgieters kunnen beschikken. Bedenk dat de installatie van een nieuwe keuken vaak langer duurt dan gepland en dat het handiger -en comfortabeler- is om in de zomermaanden aan de slag te gaan, wanneer u het koken tot een minimum kunt beperken. Laat de bouwperiode niet samenvallen met drukte op uw werk, want dat kan extra stress opleveren. Ook is het goed om rekening te houden met belangrijke familiefeesten waarbij u de keuken hard nodig hebt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *