Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Laminaat leggen

10 Views
Laminaat leggen
Laminaat leggen

Het benodigde gereedschap is gelijk aan dat voor parket. De ondergrond moet ook aan dezelfde voorwaarden voldoen. Bij een betonvloer met een anhydrietestrich dient een vakwinkelier na vochtmeting vast te stellen of er laminaat op mag worden gelegd. Controleer bij het uitpakken de vloerbedekking op kleur, afmetingen, beschadigingen, scheef afgezaagde stroken (waardoor de kopse kanten niet mooi op elkaar kunnen aansluiten), stroken met scheve messing en groef (waardoor ze in de lengterichting niet gelijk kunnen liggen), beschadigde messing (die daardoor moeilijk in de groef past) en inkervingen van de toplaag aan de kopse kant.

Pas op dat u de stroken niet beschadigt. Vooral de kant van de groef is erg kwetsbaar. Als u er op staat of er met een hand op leunt, breekt er gemakkelijk een randje af, waardoor de strook niet meer of nog maar gedeeltelijk te gebruiken is.

Het leggen van laminaat is in grote trekken gelijk aan dat van stroken parket met messing en groef.

Gebruikt u voor het op lengte maken van de stroken een decoupeerzaag, leg dan de af te zagen strook ondersteboven. Anders trekt het zaagje splinters van de toplaag af, wat er brokkelig uitziet als er geen afdeklat overheen komt. Houd minimaal 1 à 1,5cm zwelnaad aan. Laminaatparketdelen worden onderling verlijmd, om het indringen van vocht zoveel mogelijk te beperken. Breng de lijm aan in de groef, over de hele lengte van de stroken en ook aan de kopse kant. Doe dit niet te royaal, want de lijm mag er aan de onderkant niet uitlopen. Verwijder aan de bovenkant uitpuilende lijm (een teken dat hij er ook aan de onderkant kan uitpuilen!) direct en grondig met een vochtige lap. Tik de stroken goed aan, zodat er geen open naden ontstaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *