Matrassen bij de rugklachten

11 Views
Matrassen bij de rugklachten
Matrassen bij de rugklachten

De orthopedisten vechten er nog steeds over, welke matras goed is voor mensen met een hernia. Zij kunnen echter niet als algemeen geldend een bijzonder harde en zware matras aanbevelen.

Bepaalde delen van de wervelkolom moeten meer, andere minder gesteund worden – al naar gelang de aard van de afwijking. Een effectieve matras voor hernia-patiënten moet individueel aangepast worden. Er zijn matrassen voor hernia-patiënten uit schuimstof waarin een basis-raam en met vloeistof gevulde slangen (“Hydromatic”) ingebouwd zijn. Daardoor wordt de druk van het lichaam nauwkeurig verdeeld en door een tegendruk ondersteund. Over het algemeen wordt voor de herniapatiënt een hardere matras dan de gebruikelijke aanbevolen. Zij kunnen uit schuimstof met een zeer hoog volumegewicht (ca. 400 g per dm3) bestaan en in het midden, ter ondersteuning van de lendewervels, nog extra versterkt zijn.

Staaldraadmatrassen voor herniapatiënten zijn ook zwaarder, omdat voor een gedeelte dikkere draad gebruikt wordt en extra sterke spiraalveren een bijzonder hard gebied vormen. Van de nog tot een paar jaar geleden aanbevolen methode, de bodem van het bed te vervangen door harde planken, zijn de vaklieden in de tussentijd teruggekomen. Goede bedbodems van nieuwere constructies zijn ook heel geschikt voor veel hernia-patiënten. Bij acute moeilijkheden is het beter, voor het aanschaffen van een matras voor hernia-patiënten de huisarts of de orthopedist om raad te vragen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text