Matrassen eerst proberen, dan kopen

8 Views
matras test
matras-test

Hier zijn alle punten op een rijtje gezet, waarop u bij het kopen van een matras moet letten:
• Koopt u altijd de matras tegelijk met de bedbodem. Hebt u juist een nieuwe bedbodem aangeschaft of zou uw oude nog geen fouten hebben, neemt u deze dan mee naar de winkel voor het proberen van de matras.
• Geneert u zich niet de matras in de winkel zo grondig mogelijk te beproeven. Gaat u op uw rug, uw buik, op uw zij liggen … Daarbij moet de matras meegeven aan de druk van het lichaam, maar tegelijk een lichte tegendruk geven.
• Tien diepe kniebuigingen op de matras brengen niet alleen uw bloedsomloop op gang, maar zijn ook een goede testoefening. Als u doorveert tot op de bodem van het bed, dan is de bekleding te dun.
• Schuimmatrassen (rubber of polyurethaan) mogen niet te licht of te poreus zijn. De dichtheid van het schuim kunt u herkennen aan de hardheidsgraad. Er zijn hardheidsgraden 1, 2 en 3 (de laatste bestemd voor de zwaargewichtslapers).
• Bedbodem en verenkern mogen niet piepen of kraken. Let u bij het beproeven van de matras op deze geluiden.
• Voor matrassen bestaat er een goedkeuringsteken van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen.
Hiervan worden slechts matrassen voorzien die voldoen aan bepaalde minimumeisen. Uit dit goedkeuringsteken kunt u echter geen aanspraak op garantie afleiden.

Pompeuze tijken met sierlijke stiksels en glanzende koordranden zijn bij moderne matrassen eigenlijk overbodig. Desondanks is dit versiersel nog niet uit de mode verdwenen. Toegegeven, de stikselnaden houden de bovenste bekledingslagen vast, zodat ze niet kunnen verschuiven. Maar de knopen doen in het geheel niets meer. Een matras “die de moeite waard is” zou over de witte bekleding een meubel- of decoratiestof moeten hebben, die er met een ritssluiting, voor het schoonmaken, gemakkelijk afgenomen zou kunnen worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text