Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Nadelen van de vloerverwarming

11 Views
Nadelen van de vloerverwarming
Nadelen van de vloerverwarming

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen van de vloerverwarming. De opwarmtijd, bijvoorbeeld. Vloerverwarming heeft meer tijd nodig om het hele vertrek op de juiste temperatuur te brengen dan radiatoren of lucht. Afhankelijk van de constructie en het soort systeem kan dit oplopen van één tot een paar uur. Er is maar één manier om dit op te lossen: de klok- thermostaat een uurtje eerder instellen voor het opstaan. Overigens: in dit geval betekent een trage opwarming ook een trage afkoeling.

Een ander nadeel is dat niet elk type vloerbedekking gelegd kan worden. Vezelige vloerbedekkingen moeten in ieder geval een open structuur bezitten om op een verwarmde vloer te kunnen liggen. Tapijten met een foamlaag, hoogpolige tapijten en losse tapijten op tegelvloeren kun je wel vergeten; dat werkt niet. Sommige tapijtsoorten zijn voorzien van een codering die de geschiktheid voor vloerverwarming aangeeft.

Het beste zijn steenachtige afwerkingen; die geven de warmte gemakkelijk door. Minder geschikt is dik hout. Maar dun parket, linoleum, of kunststof dat geplakt is, kan weer wel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *