Tips voor kinderkamer behang

24 Views
Tips voor kinderkamer behang
Tips voor kinderkamer behang

Een mooie kinderkamer is erg belangrijk voor een kind. Het is een kamer waar veel tijd van hun jonge levensjaren wordt doorgebracht. Niet alleen wordt er geslapen, maar ook wordt er huiswerk gemaakt en gespeeld met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het is dus belangrijk dat de kinderkamer een fijne en veilige omgeving is en een leuke sfeer uitstraalt. Je kind moet zich er thuis bij voelen.

Behang kan de sfeer van een kamer sterk beïnvloeden en kan een gemakkelijke en goedkope manier zijn om een kamer in een stijl of thema te krijgen zonder dat heel het interieur erop hoeft worden aangepast. Maar, kinderkamer behang is er in veel verschillende soorten, maten en designs, waar moet je rekening mee houden?

Ruimte en interieur

In grotere kinderkamers kunnen eerder alle muren met een druk behang worden beplakt dan bij een kleinere kamer. In kleine kamers is het slimmer om slechtst één muur met leuke of drukke patronen te behangen en de rest van de kamer wat neutraler te laten.

Tips voor kinderkamer behang
Tips voor kinderkamer behang

Het interieur van de kamer is belangrijk bij de keuze van het behang. Denk hierbij aan de kleur en de stijl van het interieur. Het is altijd mooi als de kleur van het interieur subtiel in het behang naar voren komt, maar overdrijf hier niet in. Er zijn ouders die een kind een stoere piratenkamer gunnen, maar een bed in de vorm van een schip, pluche papegaaien en behang met piratenfiguren is misschien wat veel van het goede.

Houd rekening met het kind

Natuurlijk wil je rekening met het kind houden, want ieder kind heeft andere eisen. Een meisjeskamer zal eerder roze behang vereisen dan blauw. Als de kinderkamer jaren mee moet gaan dan is een prinsessenkamer voor een meisje van 12 ook geen goed idee, ook al verkleedt ze zich op dat moment nog het liefste iedere dag als een Doornroosje.

Bedenk eerst goed of je je kind het behang zelf laat kiezen. Natuurlijk kun je ze laten kiezen, het is immers hun kamer. Het nadeel is dat er niet altijd aan hun wensen kan worden voldaan, omdat een kind geen rekening houdt met zaken als prijs, tijd en andere zaken. Ze zouden dus bedrogen uit kunnen komen en uiteindelijk niet blij zijn met de kamer. Misschien is het daarom slimmer om zelf eerst een keuze te maken en je kind vervolgens thuis een keuze uit een aantal designs of kleuren te laten maken. Dit kan met stalen uit de winkel of afbeeldingen uit een webshop, die je apart op de computer kunt opslaan zonder dat het kind wordt verleid door andere designs op de webshop.

Tips voor het aanbrengen

In principe geldt voor kinderkamer behang dezelfde procedure als voor het aanbrengen van ‘normaal’ behang. De ondergrond moet natuurlijk vetvrij, stofvrij en glad zijn. Deuren en ramen dienen gesloten te zijn en oud behang en oneffenheden moeten zijn verwijderd.

Veel kinderkamer designs bestaan uit motieven of patronen die het nodig maken dat de banen exact op elkaar aansluiten, in tegenstelling tot effen behang waarbij hier minder rekening mee hoeft worden gehouden. De belangrijkste tip is dat de eerste baan exact verticaal is. Gebruik hiervoor een schietlood en een waterpas. Zorg er wel voor, zeker bij patronen, dat je niet later bij een stuk muur komt dat hoger is dat bij de eerste baan, want dan kan het zomaar zijn dat de hoogte niet uitkomt. Overtollig behang kan later gemakkelijk worden afgesneden, een stuk bijplakken daarentegen kan tot een lelijk resultaat leiden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text