Badkamer verbouwen – kosten verkleinen

304 Views
badkamer verbouwen kosten
badkamer verbouwen

Wanneer u uw badkamer wilt verbouwen, maar u daar geen groot budget voor heeft, of wanneer u geen trek hebt in de enorme rompslomp die een verbouwing met zich meebrengt, zijn er nog diverse mogelijkheden het ??n en ander op te knappen zonder te moeten hakken en breken.

Oude tegels als nieuw

Uw oude tegels er weer uit laten zien als nieuw, zonder ze te vervangen? Het is mogelijk door een coating over uw tegels aan te laten brengen. U krijgt, wanneer u dit laat doen door een gespecialiseerd bedrijf, garantie op deze opknapbeurt.

U kunt zelf ook uw tegels opfrissen door deze te voorzien van een laag tegellak. Dit is goedkoper dan een coating en deze laag is net als de coating slijt- en krasvast en uiteraard waterbestendig. Alvorens u zelf met tegellak aan de gang gaat, dient u de gebruiksaanwijzing grondig te lezen.

Wanneer u dan ook nog het voeg- en kitwerk onder handen neemt, ziet de badkamer er weer als nieuw uit. Een goed alternatief voor coatings en tegellak is kleeffolie. Het is eenvoudig aan te brengen en weer net zo gemakkelijk te verwijderen.

 

Dof of beschadigd sanitair

De badkuip, douchebak, wastafel en het toilet zien er weer uit als nieuw als u ze door een specialist met een coating laat behandelen, waarop u een jarenlange garantie krijgt. Het sanitair krijgt een nieuwe, slijtvaste deklaag in mat- of hoogglans. Een goede oplossing als u de indeling van uw badkamer nog prima vindt, maar het sanitair aan een opknapbeurt toe is. Een beschadigd bad of douchebak kan er ook weer als nieuw uitzien door een laagje kunsthars aan te brengen. Houdt u er wel rekening mee dat het bad goed schoon moet zijn en de hars drie dagen nodig heeft om hard te worden. U kunt dan met zo’n dag of vijf weer uitgebreid dobberen. Er bestaat ook de mogelijkheid een nieuw bad in uw bestaande bad te laten plaatsen.

Deze methode heet het ‘bad-in-badsysteem’. Een gespecialiseerd bedrijf maakt het nieuwe bad exact in hetzelfde formaat als uw huidige exemplaar. Eerst dient de waterafvoer te worden vernieuwd. Daarna wordt PUR-schuim in uw bad aangebracht om vervolgens het nieuw bad erin te plaatsen.

De hele klus duurt ongeveer een halve dag. En aangezien PUR-schuim isolerend werkt, blijft uw badwater voortaan langer warm.

Voorzetwandsystemen

Voorzetwandsystemen bieden u de mogelijkheid uw badkamer te vernieuwen zonder dat daar hak- of breekwerk aan te pas komt. Tegen de stalen profielen die samen een frame vormen, zet u gipsplaten. Met de voorzetsystemen heeft u de mogelijkheid de badkamer precies zo in te delen als u dat zelf wilt. De nieuwe wanden kunnen zonder problemen aan de bestaande muren bevestigd worden. En u zit niet meer vast aan de bestaande plaatsen van leidingen, afvoer of aansluitpunten voor de wastafel of toilet.

Nieuwe accessoires en textiel

Er zijn tegenwoordig prachtige zeepbakjes, shampooflesjes, scheersetjes et cetera te krijgen, alles op elkaar afgestemd, waarmee u uw badkamer op een eenvoudige manier een totaal ander uiterlijk geeft. Of neem een nieuw douchegordijn, badmat en handdoeken en u waant zich in een chique badhuis. Planten die geschikt zijn voor vochtige ruimtes, zoals varens en citroengeraniums, zijn prachtige blikvangers in de badkamer. Kortom, u hoeft niet te hakken of te breken of handen vol geld uit te geven om van uw badkamer een lust voor het oog te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text