Droom Huis Bouwen

Beste site in Huis Bouwen

img

Vloerbedekking kiezen – Zachte vloerbedekking

8 Views
zachte vloerbedekking
zachte vloerbedekking

Op zachte vloerbedekking valt stof minder snel op dan op harde. Gemorste vloeistoffen en vette of andere vlekken zijn er echter veel moeilijker van te verwijderen. Op effen kleuren zijn vlekken eerder zichtbaar dan op een gemêleerd tapijt. Zachte vloerbedekking voelt warmer aan en dempt geluid beter dan harde vloerbedekking. Zachte vloerbedekking wordt niet glad of glibberig.
Zachte vloerbedekking in de vorm van tegels wordt soms verkocht onder het motto dat beschadigde tegels makkelijk te vervangen zijn. Maar door uitlopen kunnen oude tegels iets groter worden, zodat de nieuwe niet goed passen. Bovendien kan door vervuiling en andere oorzaken de kleur van de tegels veranderen, waardoor een nieuwe tegel opvalt.

Voor een rolstoel of stoel met zwenkwielen moet zachte vloerbedekking (zonder schuimrug) over het hele oppervlak op de vloer worden vastgelijmd. Veel zachte vloerbedekkingen zijn onder wielen echter helemaal ongeschikt.

Als u tapijt koopt van twee verschillende rollen, bijvoorbeeld coupons, moet u bedacht zijn op kleur- en structuurverschillen.

Tapijt is soms met een vuilwerend middel behandeld, waardoor het ook makkelijker is schoon te maken. De vuilwerende behandeling verliest bij veel natte schoonmaakbeurten echter zijn effectiviteit. Zie voor het verwijderen van vlekken het kader.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *