Zelf uw eigen badkamer ontwerpen | Kleine badkamer ideeën

108 Views
ontwerpen badkamer
ontwerpen badkamer

Om zelf een badkamer ontwerpen moet u papier met ruitjes van 1 cm, in een schaal van 1 op 20 gebruiken.  Een plattegrond geeft u een goede indruk van de nieuwe badkamer. Wanneer u weet welk sanitair u wilt gaan aanschaffen, kunt u op een plattegrond een (voorlopige) indeling maken. U kunt de elementen van te voren tekenen en uitknippen en al schuivend op het papier tot een indeling komen of u gebruikt potlood en gum.

Meet de ruimte zeer nauwkeurig op en geef de draairichting van de deur, de in- en uitspringende gedeelten en de ruimtes tussen de verschillende elementen aan (die ruimtes moeten aan weerszijde minimaal 20 cm zijn). Geef ook de plaats van de radiator, een eventuele schuine wand en bijvoorbeeld het raam aan.

 

Kleine badkamer ideeën

kleine badkamer ideeën
kleine badkamer 🙂

Door de badkamer op een slimme manier in te richten, kunt u de vorm goed naar uw hand zetten. Hen diagonale opstelling vergroot een kleine ruimte. Rond sanitair heeft een verzachtend effect. Een badkuip in het midden van de badkamer plaatsen geeft een ruimtelijk effect, ditzelfde effect krijgt u met een doorzichtige douchecabine. Wanneer de ruimte waarin het sanitair wordt geplaatst groot is, kunt u een knusser effect bereiken door het plafond (gedeeltelijk) te verlagen. Met simpele trucs kunt u de ruimte groter laten lijken dan die in werkelijkheid is. Spiegels geven diepte, zeker wanneer deze de hele wand bedekken. Een diagonaal tegelpatroon op de wanden of de vloer laten de badkamer ruimer lijken. Ook met kleuren kunt u veel effect bereiken. ‘Koude’ kleuren als groen, wit en blauw zorgen voor een ruimer aanzien van de badkamer, ‘warme’ kleuren (bijvoorbeeld oranje, geel of rood) maken dat een wand dichterbij lijkt te komen.

 

Veiligheid in uw badkamer

Wanneer u de wasmachine in uw badkamer wilt plaatsen, houdt u er op uw plattegrond dan rekening mee dat deze minimaal zestig centimeter vanaf het bad of de douchebak komt te staan. Dit in verband met de veiligheidseisen.

Ook de verlichting vraagt qua veiligheid extra aandacht. Geef op uw plattegrond aan waar de aansluitpunten voor de verlichting moeten komen. U krijgt, met de juiste verlichting, een prettige sfeer (bijvoorbeeld boven de badkuip), maar ook moet u zorgen voor helder licht voor bijvoorbeeld boven de spiegel.

ontwerpen badkamer
sauna

 

Luxe

U kunt in plaats van een functionele badkamer ook kiezen voor een luxe uitvoering, met whirlpool, een sauna of een stoomcabine. Of een combinatie van luxe en functionaliteit. Laat u zich bij de sanitairspecialist over de mogelijkheden informeren en over de eventuele aanpassingen aan uw warmwatertoestel.

 

Specialisten in ontwerpen en bouwen van een badkamer

Een groep Nederlandse badkamerspecialisten heeft zich verenigd in de Stichting Verwarming & Sanitair. Zij krijgen het predicaat Sanitairspecialist, wanneer ze voldoen aan de strengste normen op hun vakgebied. Een sanitairspecialist heeft hoogwaardig sanitair en werkt nauw samen met fabrikanten, groothandels installateurs. U krijgt bij de Sanitairspecialist anderhalf jaar garantie op alle materialen en de installatie daarvan.

Hoe u kunt zien ontwerpen zelf een badkamer is helemaal niet moeilijke zaak.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text